Autumn Classic International 2019

Autumn Classic International 2019 – pierwsze zawody łyżwiarstwa figurowego z cyklu Challenger Series 2019/2020[1]. Zawody rozgrywano od 12 do 14 września 2019 roku w hali Sixteen Mile Sports Complex w Oakville.

Autumn Classic International
2019
2018 2020
Data 12–14 września 2019
Gospodarz Skate Canada
Miejscowość Kanada Oakville
Hala Sixteen Mile Sports Complex
Organizator ISU
Liczba konkurencji 3
Liczba zawodników 40
Liczba reprezentacji 18
Zwycięzcy
Soliści Japonia Yuzuru Hanyū
Solistki Japonia Rika Kihira
Pary taneczne Kanada Piper Gilles
Kanada Paul Poirier

W konkurencji solistów zwyciężył Japończyk Yuzuru Hanyū, zaś w konkurencji solistek jego rodaczka Rika Kihira. Wśród par tanecznych triumfowali reprezentanci Kanady Piper Gilles i Paul Poirier.

TerminarzEdytuj

Data Godzina Konkurencja Segment
12 września 14:55 UTC-05:00 / 20:55 CET Solistki Program krótki
13 września 12:35 UTC-05:00 / 18:35 CET Pary taneczne Taniec rytmiczny
13:50 UTC-05:00 / 19:50 CET Soliści Program krótki
15:35 UTC-05:00 / 21:35 CET Solistki Program dowolny
14 września 11:00 UTC-05:00 / 17:00 CET Pary taneczne Taniec dowolny
12:45 UTC-05:00 / 18:45 CET Soliści Program dowolny

Rekordy świataEdytuj

WynikiEdytuj

SoliściEdytuj

Poz. Zawodnik Nota łączna[11] SP[12] FS[13]
1   Yuzuru Hanyū 279,05 1 98,38 1 180,67
2   Kévin Aymoz 262,47 2 94,76 2 167,71
3   Keegan Messing 256,02 3 89,57 3 166,45
4   Cha Jun-hwan 230,44 4 84,23 4 146,21
5   Camden Pulkinen 216,25 5 81,34 6 134,91
6   Conrad Orzel 214,98 6 76,64 5 138,34
7   Mark Gorodnitsky 189,52 7 67,12 7 122,40
8   Christopher Caluza 179,85 10 61.46 8 118,39
9   Edrian Paul Celestino 179,21 9 64,01 9 115,20
10   Donovan Carrillo 174,99 8 65,94 10 109,05
11   Harry Mattick 156,34 12 50,94 11 105,40
12   Harrison Jon-Yen Wong 151,40 11 53,46 12 97,94
WD   Peter James Hallam DNS

SolistkiEdytuj

Poz. Zawodniczka Nota łączna[14] SP[15] FS[16]
1   Rika Kihira 224,16 1 78,18 1 145,98
2   Jewgienija Miedwiediewa 217,43 2 75,14 2 142,29
3   Lim Eun-soo 184,38 5 56,31 3 128,07
4   Karen Chen 173,66 3 60,89 4 112,77
5   Kailani Craine 162,11 6 54,24 5 107,87
6   Alexia Paganini 158,33 4 58,87 8 99,46
7   Maé-Bérénice Méité 152,54 7 53,03 7 99,51
8   Michelle Long 149,52 12 48,87 6 100,65
9   Nina Povey 149,14 10 50,59 9 98,55
10   Andrea Montesinos Cantú 148,55 8 52,59 12 95,96
11   Chloe Ing 147,85 9 50,82 11 97,03
12   Véronik Mallet 147,74 11 50,23 10 97,51
13   Niki Wories 128,13 14 43,92 13 84,21
14   Hiu Ching Kwong 123,60 13 45,18 14 78,42
15   Maya Gorodnitsky 109,97 15 40,24 15 69,73
16   Anastasija Chwan 82,65 16 26,78 16 55,87
WD   Gabrielle Daleman DNS
WD   Bradie Tennell DNS

Pary taneczneEdytuj

Poz. Zawodnicy Nota łączna[17] RD[18] FD[19]
1   Piper Gilles / Paul Poirier 202,49 1 79,61 1 122,88
2   Lilah Fear / Lewis Gibson 184,09 5 70,06 2 114,03
3   Marie-Jade Lauriault / Romain Le Gac 182,91 3 71,50 3 111,41
4   Olivia Smart / Adrián Díaz 181,51 4 70,63 4 110,88
5   Carolane Soucisse / Shane Firus 172,90 2 72,70 5 100,20
6   Matilda Friend / William Badaoui 120,22 6 49,39 6 70,83
WD   Misato Komatsubara / Tim Koleto DNS

PrzypisyEdytuj

  1. 2019 Autumn Classic International – Announcement (ang.). ISU. [dostęp 2019-08-20]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-16)].
  2. Progression of Highest Score – Men – Total Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  3. Progression of Highest Score – Men – Free Skating Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  4. Progression of Highest Score – Men – Short Program Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  5. Progression of Highest Score – Ladies – Total Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  6. Progression of Highest Score – Ladies – Free Skating Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  7. Progression of Highest Score – Ladies – Short Program Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  8. Progression of Highest Score – Ice Dance – Total Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  9. Progression of Highest Score – Ice Dance – Free Dance Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  10. Progression of Highest Score – Ice Dance – Rhythm Dance Score (ang.). ISU. [dostęp 2019-07-19]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-07-19)].
  11. 2019 Autumn Classic International – Men – Result (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-14]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-16)].
  12. 2019 Autumn Classic International – Men – Short Program (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-13]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-13)].
  13. 2019 Autumn Classic International – Men – Free Skating (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-14]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-16)].
  14. 2019 Autumn Classic International – Ladies – Result (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-13]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-14)].
  15. 2019 Autumn Classic International – Ladies – Short Program (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-13]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-13)].
  16. 2019 Autumn Classic International – Ladies – Free Skating (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-13]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-14)].
  17. 2019 Autumn Classic International – Ice Dance – Result (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-14]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-14)].
  18. 2019 Autumn Classic International – Ice Dance – Rhythm Dance (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-13]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-13)].
  19. 2019 Autumn Classic International – Ice Dance – Free Dance (ang.). Skate Canada. [dostęp 2019-09-14]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-09-14)].

BibliografiaEdytuj