Albfilm: Różnice pomiędzy wersjami

Dodane 22 919 bajtów ,  8 lat temu
brak opisu edycji
[wersja przejrzana][wersja przejrzana]
Nie podano opisu zmian
Nie podano opisu zmian
 
Z dekretem rządowym w 1996 roku powstało aktualne '''Qendra Kombëtare e Kinematografisë''' (Narodowe Centrum Kinematografii), znane też jako '''Albfilm'''.
 
== Filmografia ==
=== Studio filmowe „Shqipëria e Re“ ===
<div class="references-small" style="-moz-column-count:3; column-count:3;">
;Lata czterdzieste XX wieku
# 1 Maj 1949 (1949)
# Manifestimet e 1 majit (1947)
 
;Lata piećdziesiąte XX wieku
# Kongresi i 3 i PPSH (1952)
# Nepër vendin tonë-kino zhurnali nr. 1 (1952)
# Pusi 542 (1952)
# Betimi i popullit shqiptar para Stalinit të madh (1953)
# 10 vjetori i lavdishëm (1954)
# Sk!enderbeu (1954)
# Pushime të gëzuara (1955)
# Urime shokë studentë (1955)
# Alpinistët në Korab (1956)
# Cerriku (1956)
# Kongresi i Partisë sonë (1956)
# Letër nga fshati (1956)
# Musafirë të shtrenjtë (1956)
# Në festivalin e Warshavës (1956)
# Nëntori ynë (1956)
# Përgatitje rreshtore (1956)
# Pranverë e nëntë (1956)
# Riatdhesimi i ushtarëve grekë (1956)
# Çfarë duhet të dimë për Plasjen (1957)
# Festa e madhe (1957)
# Floriri i verdhë-duhani (1957)
# Futboll: Shqipëri-Gjermani (1957)
# Kinozhurnali-11-12-13: Pse kështu (1957)
# Përfaqësonjësit e popullit vëlla kinez midis nesh (1957)
# Ari i bardhë (1958)
# Bukë (1958)
# Dritë mbi Shqipëri (1958)
# Në shtigjet malore (1958)
# Një ditë në Apolloni (1958)
# Si të mbrohemi nga tuberkolozi (1958)
# Takim vëllazëror (1958)
# Të ruajmë shëndetin (1958)
# Të ruhemi nga zjarri (1958)
# Vizitoni Shqipërinë (1958)
# Dyluftim me flakët (1959)
# Festa e shëndetit, forcës dhe bukurisë (1959)
# Këndojmë e vallzojmë (1959)
# Kënga e Rozafës (1959)
# Kronika nr. 1-nga vizita e Nikita Hrushovit në Shqipëri (1959)
# Kufitari (1959)
# Lulzo Shqipëri (1959)
# Më kot e kini (1959)
# Mik në Berlin (1959)
# Misëri (1959)
# Ne u dashuruam me Shqipërinë (1959)
# Qyteti i 1000 dritareve (1959)
 
; Lata sześćdziesiąte XX wieku
# Aleksandër Moisiu (1960)
# Ansambli i këngëve dhe valleve (1960)
# Divjakë 2 (1960)
# Fusha e rilinduar (1960)
# Kurora e gjelbër (1960)
# Në duart tuaja (1960)
# Në gjurmët e shekujve (1960)
# Vallëzimi i shqipeve (1960)
# Zëri i paqës (1960)
# Debatik (1961)
# Gjithmonë fitimtarë (1961)
# Jubileu i lavdishëm (1961)
# Kalitja (1961)
# Në prag të festës (1961)
# Nën flamurin e M-L (1961)
# Ngadhnjimtarë në çdo betejë (1961)
# Për fitore të reja (1961)
# Pranverë fitoresh (1961)
# Program madhështor (1961)
# Reportazh nga Kurbneshi (1961)
# Me peshkatarët tanë (1962)
# Vllazërit Tare (1962)
# Djali nga Korea (1963)
# Kujdes nga lëndët që përdoren kundër dëmtonjësve në bujqësi (1963)
# Lulëzon fshati ynë (1963)
# Me minatorët e Pishkashit (1963)
# Më shumë prodhime nga toka (1963)
# Mijëra vjet më parë (1963)
# Motive vallesh popullore (1963)
# Në shërbim të shëndetit (1963)
# Nepër Algjeri dhe Marok (1963)
# Nepër Shqipëri (1963)
# Sy shqiponjë (1963)
# Tregim për njerzit e punës (1963)
# Anës së Drinit (1964)
# Drejt përmisimit të blegtorisë (1964)
# Gurët dekorativë (1964)
# Heshtje që flet (1964)
# Krah për krah (1964)
# Kronikë ngjarjesh (1964)
# Kur vjen nëntori (1964)
# Në rrugën e përparimit (1964)
# Një ditë në kompani (1964)
# Qemal Stafa (1964)
# Rini heroike (1964)
# Takime në Xhakarta -Indonezi (1964)
# Teatri ynë (1964)
# Cirk (1965)
# Në praktikë me studentët natyralistë (1965)
# Në rjedhën e jetës (1965)
# Njerzit dhe veprat (1965)
# Përse mendojnë këto male (1965)
# Policia popullore në shërbim (1965)
# Posta kufitare (1965)
# Takim me Arbreshët (1965)
# Vangjush Mio (1965)
# Vitet e para (1965)
# Zbuluesit në stërvitje (1965)
# Ata nuk vdesin (1966)
# Çajupi (1966)
# Fitimtarët (1966)
# Kënga të buçasë (1966)
# Kjo është toka jonë (1966)
# Maleve me dëborë (1966)
# Me forcat tona (1966)
# Miqësi e madhe unitet luftarak (1966)
# Ndre Mjeda (1966)
# Në sharat e Sopotit (1966)
# Plehrat organike (1966)
# Poema e të njëzetmijve (1966)
# Shkolla e fshatit malor (1966)
# Taracat në bjeshkë (1966)
# Të parët në rrugën e kolektivizimit (1966)
# Ato çajnë përpara (1967)
# Biri i Partisë (1967)
# Gra heroike shqiptare përpara (1967)
# Inciativa krijuse e masave (1967)
# Lart flamujt e kuq (1967)
# Letër nga mjeku i Kuçit (1967)
# Më tepër ujë për tokën (1967)
# Miqësi revolucionare (1967)
# Në gjurmët partizane (1967)
# Rritje (1967)
# Të fala nga fshati (1967)
# 90 vjetori i Lidhjes së Prizrenit (1968)
# Dita e pionerit (1968)
# Horizonte te hapura (1968)
# Kalitemi nepërmjet aksioneve (1968)
# Këngët e të vegjëlve (1968)
# Lart flamujt e aksioneve (1968)
# Mbresa vullnetarësh (1968)
# Ne mbrojmë Atdheun Socialist (1968)
# Në ndihmë të koperativave malore (1968)
# Për zhvillimin intensiv të lopës (1968)
# Pusteci (1968)
# Trim mbi trima (1968)
# Vatra e flakës së madhe (1968)
# Vrulli i mendimit krijues të masave (1968)
# 25 vjetori i Kongresit të parë të BGSH (1969)
# Ai është bir i klasës punëtore (1969)
# Biri i Mirditës (1969)
# Drini u thye (1969)
# Këngë e valle nga gurra popullore (1969)
# Në kampin e pionerëve-Vlorë (1969)
# Nepër rrugët e dritës (1969)
# Nga festivali artistik i fëmijve (1969)
# Njësiti guerril (1969)
# Për një zhvillim më të shpejtë të shpendëve (1969)
# Për rendimente të larta në misër (1969)
# Përmes terrenit të infektuar (1969)
# Perse bie kjo daulle (1969)
# Reportazh nga Mirdita (1969)
# Rruga jote, shok (1969)
# Shkolla dhe praktika (1969)
# Toka të përtërira (1969)
# Vojo Kushi (1969)
 
; Lata siedemdziesiąte XX wieku
# 1 Maj 1970 (1970)
# 10 ditë sulmi (1970)
# Aksion për ndërtimin e banesave (1970)
# Artet figurative me temën e LNÇ (1970)
# Drita e partisë (1970)
# Ekspozita e miqësisë së madhe (1970)
# Faqe e lavdishme e historisë sonë (1970)
# Furra (1970)
# Higjiena e ushtarit (1970)
# I teti ne bronz (1970)
# Kërkuesit e metaleve dhe Saldatorët (1970)
# Kujdes (1970)
# Me ritmin e jetës (1970)
# Më shumë perime për popullin (1970)
# Miq nga Vietnami heroik (1970)
# Në portin e Durrësit (1970)
# Në turnet e natës (1970)
# Nepër kantieret e Hidrocentralit (1970)
# Nga festivali i shtëpisë së fëmijës (1970)
# Për mbrojtjen gjatë punës (1970)
# Productione Albanaises (1970)
# Tingujt dhe fëmijët (1970)
# ABC...ZH (1971)
# Bashkpuntorë me artistët (1971)
# Delegacioni i punëtorëve kinezë në vendin tonë (1971)
# Ekspozita Shqipëria (1971)
# Gëzim me Vllehët (1971)
# Hapat e para (1971)
# Kënga e re (1971)
# Lajmëtari i festivalit (1971)
# Malet me blerim mbuluar (1971)
# Mbrohemi duke sulmuar (1971)
# Më shumë mish për popullin (1971)
# Mëngjeze lufte (1971)
# Mësimi për Linden (1971)
# Në gjurmët e novatorëve (1971)
# Në shtëpinë e foshnjës (1971)
# Ninshi, fshat i ri socialist (1971)
# Prova e parë (1971)
# Punojmë, mendojmë, mësojmë (1971)
# Qytetet ilire (1971)
# Rruga e një brigade (1971)
# Shkolla dhe rrugët e jetës (1971)
# Takim me artin revolucionar kinez (1971)
# Të njohim më mirë tokën bujqësore (1971)
# Toka dhe njerzit (1971)
# Udhëtim me detarët tanë (1971)
# Viktor Eftimiu në Shqipëri (1971)
# Artistët kinezë në vendin tonë (1972)
# Basketbollistja nr. 10 (1972)
# Bekim Fehmiu në Shqipëri (1972)
# Delegacioni kinez i bujqësisë në vendin tonë (1972)
# Delegacioni qeveritar Korean në vendinë tonë (1972)
# Duke filluar nga vehtja (1972)
# Ekspozita e arteve figurative (1972)
# Filloi një ditë e re (1972)
# Gurë të çmuar (1972)
# Jehonë këngësh (1972)
# Jeta e një vepre (1972)
# Kapedani (1972)
# Kongresi i 6 PPSH (1972)
# Kongresi i dytë Kombëtar i Studimeve Shoqërore (1972)
# Kuvendet Ilire (1972)
# Lashtësi e një qyteti (1972)
# Me banorët e pyjeve tona (1972)
# Me emrin tënd, Parti (1972)
# Metalurgjia e zezë (1972)
# Motive dibrane (1972)
# Ndërgjegja (1972)
# Para shfaqjes (1972)
# Shkolla tingujt ngjyra (1972)
# Shoku Enver Hoxha në rethin e Matit (1972)
# Shqipëria turistike (1972)
# Teatri krahinor i Prishtinës në Shqipëri (1972)
# Tregim i sharaxhiut (1972)
# Trenistët (1972)
# Vëllezërit Topulli (1972)
# Vështrim përmes mijëvjeçarëve (1972)
# Yjet e neteve te gjata (1972)
# Brazdat (1973)
# 1 Maj 1973 (1973)
# Ata quheshin Arbër (1973)
# Çervenaka (1973)
# Deputeti (1973)
# Dy endjet (1973)
# Fierzë (1973)
# Gjuha jonë (1973)
# Këndojnë fëmijët tanë (1973)
# Këndon Tefta Tashko Koço (1973)
# Krevati i Perandorit (1973)
# Mimoza llastica (1973)
# Mozaik këngësh dhe vallesh kosovare (1973)
# Nëna partizane (1973)
# Nepër fushat e futbollit (1973)
# Nepër unazën e metalurgjikut (1973)
# Operacioni Zjarri (1973)
# Perla e Jugut (1973)
# Sukses i merituar (1973)
# Urbanistika e fshatit tonë (1973)
# Uzinë dhe shkollë (1973)
# Vajza Pukjane (1973)
# Vetëgroposja (1973)
# Ansambli ynë në Kore (1974)
# Arti i punimit në dru (1974)
# Arti shqiptarë në shekuj (1974)
# Brigada e 19-të sulmuese (1974)
# Brigada e shtatë e vegjëlisë (1974)
# Cuca e maleve (1974)
# Duke kërkuar pesëorëshin (1974)
# Duke përdorur rrezatimet bërthamore (1974)
# E vërteta mbi fenë (1974)
# Gjithmonë në rritje (1974)
# Kënga partizane (1974)
# Kujdes zjarri (1974)
# Lufta për bukën (1974)
# Me ndërtuesit e një vepre (1974)
# Midis miqëve të shtrenjtë (1974)
# Miq në festën tonë (1974)
# Misrat hibride (1974)
# Monumentet e natyrës (1974)
# Muslim Peza (1974)
# Nepër rrugët e një qyteti (1974)
# Ngjall liri brigada jonë (1974)
# Një firmë e hekurt (1974)
# Përjetërsi (1974)
# Pranë hapave të para (1974)
# Qyteti më i ri në botë (1974)
# Rozafat (1974)
# Rruge te bardha (1974)
# Shpërthimi (1974)
# Shtatori në trase (1974)
# Shtigje të luftës (1974)
# Sulmon kudo me furi (1974)
# Trofetë e fitoreve (1974)
# Viti 1924 (1974)
# 1000 pse? (1975)
# Ansambli i Korçës në Kosovë (1975)
# Artilerija e xhepit (1975)
# Bakri ynë (1975)
# Beni ecën vetë (1975)
# Brigada (1975)
# Cifti i lumtur (1975)
# Derri fabrikë mishi (1975)
# Dhëmbët dhe shëndeti (1975)
# Drenazhimi i tokës (1975)
# Duart e arta të racionalizatorëve (1975)
# Fierza ushton (1975)
# Flora shqiptare (1975)
# Gëzimi në sytë e nënës (1975)
# Gjithmon në reshta (1975)
# Gjurmë lirie (1975)
# Jeta e përmendoreve (1975)
# Kur hiqen maskat (1975)
# Kursim, kursim, kursim (1975)
# Lulet dekorative (1975)
# Me amatorët e fshatit (1975)
# Mjekja e fshatit (1975)
# Në fillim të verës (1975)
# Në gjurmët e një tradite (1975)
# Në prag të një përvjetori (1975)
# Për popullin, me popullin (1975)
# Pranë jetës, pranë njerzëve (1975)
# Qylymat tanë (1975)
# Reportazh nga Këmishtaj (1975)
# Reportazh nga Tropoja (1975)
# Roje vigjilente (1975)
# Rruga e suksesit (1975)
# Rrugicat që kërkonin diell (1975)
# Sa më shumë naftë Atdheut (1975)
# Shkolla jonë (1975)
# Shtegtim montatorësh (1975)
# Traktoristja (1975)
# Udhëtim në pranverë (1975)
# Vajza me pata (1975)
# Vatër dijesh, vatër lirie (1975)
# Vullnetarët në metallurgji (1975)
# Zana dhe Miri (1975)
# Ansambli i Këngëve dhe valleve popullore në Suedi e Norvegji (1976)
# Asdreni, poet i lulëkuqes dhe vegjëlisë (1976)
# Brigadierja (1976)
# Dimri i fundit (1976)
# Drejt dritës (1976)
# Dritë në tunel (1976)
# Fëmijët dhe kukllat (1976)
# Fije që priten (1976)
# Fshati malor (1976)
# Gjithmonë të gatshëm (1976)
# Illegalët (1976)
# Ishte dikur një legjendë (1976)
# Kaliza e grurit (1976)
# Kryeqyteti ynë (1976)
# Lasgush Poradeci (1976)
# Lisharsi (1976)
# Lulekuqet mbi mure (1976)
# Majlinda dhe zogu i vogël (1976)
# Malësorët pas komisarëve (1976)
# Më shpejt, më large (1976)
# Më shpejt, më lart, më large (1976)
# Në gjirin e klasës (1976)
# Në Këlmend (1976)
# Në skajin më Jugor (1976)
# Në udhët e sukseseve (1976)
# Njeriu i punës (1976)
# Normat teknike (1976)
# Onufri (1976)
# Për shëndetin e popullit (1976)
# Perballimi (1976)
# Pika e ujit (1976)
# Populli në këmbë Partia në ballë (1976)
# Qershori dhe gruri (1976)
# Racionalizatorët e një kombinati (1976)
# Shtëpitë malore të pushimit (1976)
# Sistemimi i tokave (1976)
# Tinguj lufte (1976)
# Tokë e përgjakur (1976)
# Tregimi për kohën e lirë (1976)
# Udhët e artit (1976)
# Ujrat termale (1976)
# Unitet që mposht tërmete (1976)
# Valbonë '76 (1976)
# Zonja nga qyteti (1976)
# Anës Bunës (1977)
# Ansambli amator Migjeni në Kosovë (1977)
# Ansambli ynë në Greqi (1977)
# Aty është folur me pushkë dhe penë për Shqipërinë (1977)
# Bilbili i Labërisë (1977)
# Biografia e një nëne (1977)
# Blerim i ri në fshat (1977)
# Çeta jonë vullnetare guri i kështjellës së madhe (1977)
# Cirku në fshat (1977)
# Fëmijët tanë (1977)
# Festë e gëzuar (1977)
# Frymëzim nga jeta (1977)
# Gunat mbi tela (1977)
# Heronjtë e Vigut (1977)
# Kukësi i ri (1977)
# Kuvënd i madh i rinisë (1977)
# Matematika dhe prodhimi (1977)
# Me studentët ushtarakë (1977)
# Mendimi krijues i tekstilisteve (1977)
# Mjekësia popullore (1977)
# Nepër tunelin e Qaf Thanës (1977)
# Një udhëtim i vështirë (1977)
# Njeriu me top (1977)
# Odhise Paskali (1977)
# Oreksi i humbur (1977)
# Perimet burim shëndeti (1977)
# Pranverë në zemrat tona (1977)
# Shëmbja e idhujve (1977)
# Streha e re (1977)
# Të rejat tekstiliste (1977)
# Thesarë nën pisha (1977)
# Tomka dhe shokët e tij (1977)
# Tri dekada të filmit shqiptar (1977)
# Urat e Kukësit (1977)
# Vajzat e metalurgjisë (1977)
# Ansambli Migjeni në Turqi (1978)
# Bariu i Matit (1978)
# Dollia e dasmës sime (1978)
# Festa e ujit (1978)
# Gjeneral gramafoni (1978)
# Gjyshi partizan (1978)
# Këndon Atdheu ynë (1978)
# Këngët tona për ty Parti (1978)
# Koncert në vitin 1936 (1978)
# Lumja ti moj Shqipëri (1978)
# Mbrojtja e Atdheut detyrë mbi detyrat (1978)
# Mjelësja e dalluar (1978)
# Ne jemi lulet e partisë (1978)
# Në pyjet me borë ka jetë (1978)
# Në roje të shëndetit (1978)
# Nga mesi i errësirës (1978)
# Nusja dhe shtetërrethimi (1978)
# Pas gjurmëve (1978)
# Përse kështu (1978)
# Pranverë në Gjirokastër (1978)
# Qytet i lashtë, qytet i ri (1978)
# Riza Cerova (1978)
# Shkrimtari militant (1978)
# Sukses i ri i ansamblit Dajti në Greqi (1978)
# Ushtri e popullit ushtar (1978)
# Vajzat me kordele të kuqe (1978)
# Ballë për ballë (1979)
# Ansambli folkloristik krahinor i Kosovës (1979)
# Ansambli Labëria në Maqedoni (1979)
# Ansambli Marinela në Shqipëri (1979)
# Ansambli ynë në Itali (1979)
# Balonat (1979)
# Çeta e vogël (1979)
# Drejt mjeshtërisë (1979)
# Erinda dhe kukulla (1979)
# Këshilltarët (1979)
# Liri a vdekje (1979)
# Lufton Mujo Ulqinaku (1979)
# Manifestimi i forcës, shëndetit dhe bukurisë (1979)
# Me forcat tona me hov revolucionar (1979)
# Mësonjëtorja (1979)
# Mysafiri (1979)
# Ne shtepine tone (1979)
# Ne vinim nga lufta (1979)
# Nepër Turqi (1979)
# Përtej mureve të gurta (1979)
# Radiostacioni (1979)
# Të zhdukurit (1979)
# Teatri krahinor i Prishtinës (1979)
# Uzinë mishi dhe vezësh (1979)
# Yje mbi Drin (1979)
# Ditët që sollën pranverën (1979)
 
; Lata osiemdziesiąte XX wieku
# Aleksandër Xhuvani (1980)
# Ansambli i valleve popullore Eleni Caulli (1980)
# Besniku i Partise (1980)
# Bijtë e heroinës (1980)
# Burim i madhë kursimesh (1980)
# Dëshmorët e monumenteve (1980)
# Dhimbje midis dy brigjeve (1980)
# Ditë vjeshte në Plasë (1980)
# Eksperienca e Buçimasit (1980)
# Ekspozita Shqipëria sot (1980)
# Fontana e pusit C-37 (1980)
# Gëzhoja e vjetër (1980)
# Intendanti (1980)
# Karl Gega (1980)
# Karnavalet (1980)
# Ku burojnë meloditë (1980)
# Mbrojtja në punë (1980)
# Mëngjeze të reja (1980)
# Minerale dhe metale për export (1980)
# Mjeshtret e vogla gjimnaste (1980)
# Mozaikët (1980)
# Ne cdo stine (1980)
# Në prag të jetës (1980)
# Një gjeneral kapet rob (1980)
# Një ndodhi në port (1980)
# Nusja (1980)
# Para së gjithash sigurimi teknik (1980)
# Partizani i vogël Velo (1980)
# Pas vdekjes (1980)
# Piktura shqiptare në mesjetë (1980)
# Qitëset (1980)
# Riatdhesimi i ushtarëve grekë (1980)
# Riza Burja (1980)
# Sketerre 43 (1980)
# Traditat tona në lundrim (1980)
# Ylli i të trembëdhjetëave (1980)
# Arbëreshët (1981)
# Avni Rustemi (1981)
# Banesat popullore (1981)
# Dita e parë e emrimit (1981)
# Djaloshi prej dëbore (1981)
# Fëmijët tanë një këngë e bukur (1981)
# Gëzofrat tona (1981)
# Gjurmë në kaltërsi (1981)
# Jeta buzë liqenit (1981)
# Jeta e një tribuni (1981)
# Kërcënimi (1981)
# Kur xhirohej një film (1981)
# Lufta për jetën (1981)
# Me alpinistët e vegjël (1981)
# Në prag të lirisë (1981)
# Në skenat e Francës (1981)
# Në udhët e vitit 2010 (1981)
# Një natë pa dritë (1981)
# Plaku dhe hasmi (1981)
# Shoku ynë Tili (1981)
# Shtëpia jonë e përbashkët (1981)
# Si gjithë të tjerët (1981)
# Thesari (1981)
# Tokat e thata (1981)
# Udhëve të hekurta (1981)
# Veshjet popullore shqiptare (1981)
# Volejbollistet koperativiste (1981)
# Besa e kuqe (1982)
# Bishti (1982)
# Blerim në bregdet (1982)
# Dy gosti (1982)
# Edhe thërrimet janë bukë (1982)
# Flaka e maleve (1982)
# Kryengritjet e mëdha (1982)
# Muzeu Historik Kombëtar (1982)
# Në ditët e pushimit (1982)
# Në unitet të çeliktë (1982)
# Nëntori i dytë (1982)
# Nga bullonat te makineritë dhe fabrikat komplekse (1982)
# Një ditë në Kutalli (1982)
# Një vonesë e vogël (1982)
# Njeriu i mirë (1982)
# Novatorët e drurit (1982)
# Përvoja e Vrinës (1982)
# Qortimet e vjeshtës (1982)
# Rruga e lirisë (1982)
# Shokët (1982)
# Shtypi ynë i luftës (1982)
# Vellezer dhe shoke (1982)
# Apasionata (1983)
# Bijtë e rrugicave të kalldrëmta (1983)
# Bilbili mëndjelehtë (1983)
# Brigada novatore (1983)
# Dora e ngrohtë (1983)
# Dritat e qytezës (1983)
# Duar dhe zemra bashkuar (1983)
# Energjetika (1983)
# Enver Hoxha, tungjatjeta (1983)
# Fundi i një gjakmarrjeje (1983)
# Gjithmon zgjuar (1983)
# Gracka (1983)
# Kohë e largët (1983)
# Nepër ditarët e luftës (1983)
# Një emër midis njerzëve (1983)
# Pishtarë të dritës në Kosovë (1983)
# Roskidë (1983)
# Të përjetshëm midis nesh (1983)
# Tetori i këngëve (1983)
# Zogu pushbardhë-1 (1983)
# Zogu pushbardhë-2 (1983)
# Arti mesjetar (1984)
# Asim Vokshi (1984)
# Çdo vijë një vizatim (1984)
# Dasma e shtyrë (1984)
# Ditë në trasë (1984)
# Ditë plot diell (1984)
# Dje pa diell, sot pa natë (1984)
# Djemtë e Valiasit (1984)
# Drejt frymëzimeve (1984)
# Duaje emrin tënd (1984)
# Endërr për një karrikë (1984)
# Eposi i kreshnikëve (1984)
# Fejesa e Blertës (1984)
# Fushë e blertë fushë e kuqe (1984)
# Gjrmë në dëborë (1984)
# Helmës (1984)
# I çoni fjalë nënës (1984)
# Kur flasim për poezinë (1984)
# Kush vdes në këmbë (1984)
# Letër nga Komani (1984)
# Lumi i jetës (1984)
# Lundrimi i parë (1984)
# Militanti (1984)
# Nata e parë e lirisë (1984)
# Në rrugë të reja (1984)
# Një jetë pranë njrëzve (1984)
# Njeriu prej bore (1984)
# Nxënsit e klasës sime (1984)
# Piku (1984)
# Po lufton Idriz Seferi (1984)
# Pranvera dy hapa pranë (1984)
# Pritje dhe takime miqësore (1984)
# Shirat e vjeshtës (1984)
# Shkolla rrëz Alpeve (1984)
# Shokë të një skuadre (1984)
# Taulanti kërkon një motër (1984)
# Toka të begata (1984)
# Troku (1984)
# Vendimi (1984)
# Asgjë nuk harrohet (1985)
# Bashkëkohësit (1985)
# Bashkëqytetari ynë (1985)
# Brigjeve të Prespës (1985)
# Dimri dhe fëmijët (1985)
# Fanfara e të vegjëlve (1985)
# Fidanishtja e ushtrisë (1985)
# Gurët e shtëpisë sime (1985)
# Hije që mbeten pas (1985)
# Ju përshëndes (1985)
# Kur nis një këngë (1985)
# Manifestim i madhë (1985)
# Me flamujt e Enverit (1985)
# Melodi e pandërprerë (1985)
# Mondi dhe Diana (1985)
# Në prag të jetës (1985)
# Pranverë e hidhur (1985)
# Rekuiem (1985)
# Të mos heshtësh (1985)
# Te paftuarit (1985)
# Tre njerëz me guna (1985)
# Bardhë e zi (1986)
# Bilbil Matohiti (1986)
# Dhe vjen një ditë (1986)
# Dy herë mat (1986)
# Fillim i vështirë (1986)
# Fjalë pa fund (1986)
# Gabimi (1986)
# Guri i besës (1986)
# Kronikë e atyre viteve (1986)
# Kur happen dyert e jetës (1986)
# Kur ndahesh nga shokët (1986)
# Laçi qytet industrial (1986)
# Një jetë më shumë (1986)
# Rrethimi i vogël (1986)
# Rron Enveri rron Partia (1986)
# Rron o rron e s'vdes shqiptari (1986)
# Shqipëria në festë (1986)
# Spartakiada (1986)
# Tiktaku i fundit (1986)
# Tokë e njerëzve të rinjë (1986)
# Tri ditë nga një jetë (1986)
# Binarët (1987)
# Botë e padukshme (1987)
# Drita e diturisë (1987)
# Eja! (1987)
# Familja ime (1987)
# Fizika bërthamore (1987)
# Inciativa masave garanci për suksese (1987)
# Këmishët me dyllë (1987)
# Me blektorët (1987)
# Me detarët e linjave të largëta (1987)
# Në emër të lirisë (1987)
# Një vitë i gjatë (1987)
# Novatorët e portit (1987)
# Përralle Nga e Kaluara (1987)
# Pësëri Pranverë (1987)
# Rrethi i kujtesës (1987)
# Shtegtimi (1987)
# Tela për violinë (1987)
# Telefoni i një mëngjesi (1987)
# Vrasje ne gjueti (1987)
# Zëvendësi i grave (1987)
# Ariana (1988)
# Babai i studentit (1988)
# Bregu i ashpër (1988)
# Flutura në kabinen time (1988)
# Kënga Përmetare (1988)
# Kështjella e këngëve (1988)
# Misioni përtej detit (1988)
# Muzikanti Arbër (1988)
# Një i tretë (1988)
# Një kohë tjetër (1988)
# Pesha e kohës (1988)
# Shkëlqimi i përkohëshëm (1988)
# Shpresa (1988)
# Sinjali i dashurisë (1988)
# Stolat në park (1988)
# Tre vetë kapërxejnë malin (1988)
# Treni niset më shtatë pa pesë (1988)
# Vija të bardha (1988)
# Rekonstruksioni (1988)
# Djali elastik (1989)
# Edhe kështu edhe ashtu (1989)
# Historiani dhe kameleoni (1989)
# Kush ishte vrasësi (1989)
# Lumi që nuk shteron (1989)
# Muri i gjallë (1989)
# Njerëz në rrymë (1989)
 
; Lata dziewięćdziesiąte XX wieku
# Balada e Kurbinit (1990)
# Inxhinieri i minierës (1990)
# Jeta në duart e tjetrit (1990)
# Kronika e një nate (1990)
# Ngjyrat e moshës (1990)
# Një djalë edhe një vajzë (1990)
# Pas takimit të fundit (1990)
# Shpella e piratevet (1990)
# Vetmi (1990)
# Vitet e pritjes (1990)
# Bardh e zi (1991)
# Enigma (1991)
# Vdekja e burrit (1991)
# Pas fasadës (1992)
 
=== Albfilm ===
# E diela e fundit (1993)
# Kush qesh i funditë (1993)
# Qind për qind (1993)
# Trëndafili magjik (1993)
# Një ditë nga një jetë (1994)
# Plumbi prej plasteline (1994)
# Të burgosurit e galerisë (1994)
# Antoni Athanas (1995)
# Dashuria e fundit (1995)
# Përdhunuesit (1995)
# Shëmbja e idhujve (1995)
# Vazhdojmë me Bethovenin (1995)
# Vdekja e kalit (1995)
# Zemra e nënës (1995)
# Kardinali i parë shqiptar (1996)
# Ndodh edhe kështu (1996)
# Sizifiana (1996)
# Bolero (1997)
# Unë jam Ismail Qemali (1997)
# Gjiri i Panoramit (1998)
# Kronikë '97 (1998)
# Dëshpërimisht (2000)
# Rimodelim (2000)
</div>
 
[[Kategoria:Kinematografia w Albanii]]