Rząd Sulejmana Delviny

Rząd Sulejmana Delviny –30 stycznia 1920- 14 listopada 1920 .

Funkcja Imię i nazwisko Partia
Premier Sulejman Delvina bezpartyjny
wicepremier i dyrektor robót publicznych Eshref Frashëri bezpartyjny
Minister spraw wewnętrznych Ahmed Zogu bezpartyjny
Minister wojny Ali Riza Kolonja bezpartyjny
Minister finansów Ndoc Çoba bezpartyjny
Minister spraw zagranicznych Mehmet Konitsa bezpartyjny
Minister sprawiedliwości Hoxha Kadri bezpartyjny
Minister edukacji Sotir Peçi bezpartyjny
Minister bez teki Bajram Curri bezpartyjny
Minister bez teki Hysen Vrioni bezpartyjny
Minister bez teki Spiro Jorgo Koleka bezpartyjny

BibliografiaEdytuj

  • Kastriot Dervishi: Kryeministrat dhe ministrat e shtetit shqiptar në 100 vjet : anëtarët e Këshillit të Ministrave në vitet 1912-2012, jetëshkrimet e tyre dhe veprimtaria e ekzekutivit shqiptar. Tirana: Shtepia Botuese 55, 2012, s. 11.